Edelmetalen

Ceramic

Wat is Ceramic ?

Het high tech materiaal is door zijn extreme hardheid ideaal voor de vervaardiging van horloges. In het bijzonder door de elegante uitstraling, het probleemloze draagcomfort, de zeer hoge krasbestendigheid en de anti-allergische eigenschappen.

Het materiaal voor Hightech Innovaties.

Ceramic is één van de oudste natuurlijke grondstoffen en tegelijkertijd één van de modernste high-tech grondstoffen ter wereld. Ceramic is niet altijd hetzelfde “Ceramic”. Een vaas van ceramic heeft natuurlijk een andere levensduur dan het hitteschild van een ruimteschip.

Ruimtevaartbestendig, anti-allergisch en extreem hard.

In het bijzonder waar naast extreme hardheid ook corrosie-bestendigheid noodzakelijk is en waar extreme temperaturen ontstaan (hoogspannings-industrie) vindt Ceramic zijn weg. JUNGHANS geeft op alle Ceramic-delen een 2 jarige-Ceramic-garantie.

De herkomst van Ceramic.
Om dit fasinerende materiaal voor hightech toepassingen geschikt te maken is een complex proces nodig. Ceramic wordt geproduceerd uit de grondstof Zirkondioxid, een natuurlijke delfstof die diep onder de grond gewonnen wordt. Deze stof wordt in een vorm gegoten en in een hoge druk-oven op ongeveer 1400 graden Celcius gebakken. Vervolgens wordt dit met een diamantslijper gepoets om de glanzende vorm te krijgen.